Wat is een CIS registratie?
Een CIS registratie heeft te maken met uw verzekeringsverleden. Verzekeraars raadplegen bij elke verzekeringsaanvraag de databank van Stichting CIS. CIS behartigt de belangen van verzekeraars. Wanneer er door u een verzekering wordt aangevraagd of wanneer u een schadeclaim indient, kan de verzekeraar de database van Stichting CIS raadplegen om informatie over klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen.
Verzekeraars bepalen zelf wie zij wel of niet als klant willen. Dit leggen zij vast in hun eigen acceptatiebeleid. Verzekeraars hebben namelijk geen acceptatieplicht. Alleen zorgverzekeraars zijn verplicht iemand altijd te accepteren voor de basisverzekering.
Waar staat CIS voor?
CIS is de afkorting voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars kunnen registraties in deze landelijke databank zetten. De bedoeling van deze databank is om risico’s beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.
Voordat een verzekeraar u registreert bij Stichting CIS wordt u hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Daarbij zal u erop attent worden gemaakt dat u bijzonderheden moet melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. De CIS registratie staat ook wel bekend als ‘Zwarte lijst‘.
Waarom sta ik geregistreerd bij CIS?
Om verschillende redenen kunt u geregistreerd staan bij Stichting CIS. Hierbij moet u denken aan: het plegen van fraude, een schadeverleden, een politie of justitieel verleden of een ontzegging van de rijbevoegdheid. U kunt via de website van CIS een inzageverzoek indienen om uw gegevens in te zien die geregistreerd staan bij Stichting CIS.
Verzekeraars mogen, vanwege de privacy wetgeving, geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie.
Kan ik een inboedelverzekering afsluiten wanneer ik een CIS-registratie heb?
Met een CIS-registratie is acceptatie bij een reguliere verzekeraar vaak lastig. In dat geval kunnen we voor een inboedelverzekering (en de overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. 1 van de voorwaarden is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaalt.
Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft. Ook kunt u via onze website een vrijblijvende offerte opvragen.
Wanneer vervalt een CIS registratie?
De meeste CIS registraties blijven 5 tot 8 jaar staan. Per registratie kan echter de bewaartermijn verschillen. Dit kunt u navragen bij Stichting CIS. Bij ontzegging van de rijbevoegdheid gaat de telling van deze 5 jaar bijvoorbeeld pas in op de laatste dag van de rijontzegging.
Een CIS registratie verwijderen, voordat de maximale duur is verstreken, kan alleen gedaan worden door degene die de registratie in het systeem heeft gezet. Wanneer u bezwaar indient tegen een registratie en dit blijkt terecht dan kan de verzekeraar de registratie zelf weer verwijderen.
Nooit onderverzekerd
Stel zelf je pakket samen
Een breed aanbod
Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd
Hulp van onze experts
Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.